Natto yra tradicinis japoniškas fermentuotų sojų pupelių maistas, kuriame yra daug baltymų, vitamino K2, nattokinazės fermento ir kitų naudingų medžiagų
Natto išvaizda yra nuo šviesiai gelsvos iki tamsiai rudos spalvos, pupelės yra gana mažos, pupelių tekstūra yra vidutinio kietumo, minkšta centre. Dėl pupelių fermentacijos, produkto struktūra yra gleivėta ilgomis tempiamomis virvelėmis, turį specifinį kvapą, dėl kurio valgyti nėra įprasta. Vieniems tai suteikia pikantiškumo, kitiems gali kelti ir nemalonius pojūčius.
Norėdami sukurti gurmanišką patiekalą, galite natto patiekti su papildomais pagardais ar garnyrais, kartu su ryžiais, džiovintais bonito žuvies dribsniais, kizami nori (plonai supjaustytais džiovintais jūros dumbliais), karashi (aštriomis japoniškomis geltonomis garstyčiomis), vasabį (žaliais aštriaisiais japoniškais krienais), supjaustytais žaliaisiais svogūnai (negi) ir supjaustytais šviežiais šizo (perilija) lapais.
VEIKLIOJI MEDŽIAGA Nattokinazė YRA GAUNAMA IŠ NATTO. IŠ NATTOKINAZĖS YRA GAMINAMI PREPARATAI KRAUJOTAKAI GYDYTI. KAM VARTOTI VAISTUS AR PAPILDUS, KAI GALIMA MĖGAUTIS NATŪRALIU PRODUKTU?